Viikkokisat 2023

VIIKKOKISOJEN PISTELASKU JA SÄÄNNÖT

1 = 0,00

2 = 1,6

3 = 2,9

4 = 4 jne..

 

Lopputuloksissa viisihuonointa tulosta vähennetään. Hanko MM-Open tulos lisätään, eikä sitä  vähennetä, jos ei paikalla lisätään 2 pistettän HySurf osallistujien lukumäärään..

Mikäli ei osallistu viikkokisaan, lisätään 2 pistettä kaikkiin viikkokisoihin osallistujien lukumäärästä.

Jos lähetee starttiin mukaan eikä aja rataa loppuun, eli keskeyttää, lisätään 1 piste startin osallistujien lukumäärästä

 

Ensimmäinen viikkokisa  18.5. ja viimeinen 7.9. Startti torstaisin 18.00. Ajetaan 2 lähtöä. Sääolosuhteet, pläkä, ukkonen tai myrsky voivat lyhentää/pidentää ajettavaa rataa tai perua koko startin mikäli se on turvallisuusriski.

 

VIIKKOKISOJEN LOPULLISET TULOKSET

18.05.2023

Ekat viikkokisat finaalissa. Lähtölinjalla ei ollut ruuhka kuin vain kolme, eskimo-DNA:ta omaavaa osallistui. Muut seurasivat silmät vuotaen kuinka kisa eteni. Vain yksi lähtö ajettiin vaikka kaksi oli tarkoitus

(-Veka-)

 1. Tuomas
 2.  Risto K.
 3. Joonatan

25.05.2023

Kauden 2023 toinen torstaikisa 25.5.23., itselle kauden eka lähtö.

Aina jää viikkokisasta mieleen jotakin, hyvää tai huonoa. Nyt oli sitä jälkimmäistä.

Syksyllä tuli uusittua 9.5 purje ja sillä oli mentävä, vaikka näytti ”aavistuksen” tuulevan liikaa. Oli kauttaaltaan vaahtopäitä, melkein koko ajan.

Tuulen suunta oli luoteesta eikä siis osunut kopeille ihan täysillä, koska seurakunnanniemi blokkas kovimman terän pois. Ennusteita katselin kyllä ennen lähtöä, mutta en uskonut puuskien olevan ennareiden mukaiset. Ensimmäinen moka.

Rata oli perinteinen lähtö vasemmalta – pikkusaari- isosaari -rannassa oikealta poiju- vasemmaltapoiju ja uimarannan puolelle maaliin.

Lähtö onnistui hyvin. Tuomaksen kanssa mentiin oikealla halsilla ihan tasan, muilla laski kurssi enemmän. Vendan jälkeen, alkoi ilmetä että trabanarut eivät olleet ihan kohdallaan (toinen moka) ja meni vähän vääntämiseksi. Ja seuraavaa puuskaa en jaksanut pitää. Uintitauko.

Ei saisi lähteä testailematta, näin kovaan keliin.

Taisin vielä pari kertaa pulahtaa ennen pikkusaarta. Saaren kierrettyäni en ollut vielä tippunut viimeiseksi, mutta merkit olivat ilmassa. Tästä myötänen ison saaren poijulle olisi paha kevyemmässäkin kelissä. Köli sisään ja löysäsin vähän takaa. Tuuli oli edelleen kovaa ja ehkä hiukan kovempi, lukemat 12-14ms jatkuvaa puuskaa ja suunta super inhottava.

Koitin laskea alas ja kontrolli kaikkosi melko pian ja tyydyin matkustajan osaan. Puuska oli jatkuvaa ja rodeopätkän jälkeen aina nurin. Aloin olla ”finaalissa” nostettuani purjeen vähintään 6 kertaa. Hain helpotusta kiristämällä lisää alhaalta.

Purje ei vieläkään twistannut tarpeeksi, vaikka alaliikin rissat olivat jo yhdessä. Säätövara loppui, kolmas moka.

Välillä piti ottaa happea polvillaan ja katsella muiden takavaloja.

Puuskat olivat todella pitkiä, siksi liputtaminenkaan ei hyödyttänyt eli oli parempi vaan koittaa muljauttaa veto päälle ja sitä riitti, koko ajan ihan liikaa. Yritin myös ajaa vähän ylemmäs ja vielä ylemmäs, mutta sopivaa kurssia ei tällä kelillä ollut tarjolla.

 

Tauotonta puuskaa, onneksi ei shiftannut, se ei tosin enää olisi ongelmia lisännyt.

Jotenkin pääsin eteenpäin, lyhyitä siivuja, silloin kun pakka pysyi kasassa. Kyllä hapotti. Lopulta saavutin ison saaren poijun, kaikki muut olivat jo rannan poijuilla tekemässä siksakkia.

Isolta saarelta matka rantaan ei kestänyt kuin muutaman minuutin, sillä tuulen suunta oli mukavampi, vaikkakin kovat pitkät puuskat piiskasivat edelleen.

Ehdin jopa rantaan ekaan käännöksen samaan aikaan, kun Veka ja kaima ajoi maaliin samaiseen poijuväliin. Vielä pari siivua ja sitten itsekin maaliin.

Ei se haittaa, että omat rajat löytyy, mutta pelkäsin lähinnä kamojen puolesta.

On suoranainen ihme ettei mitään hajonnut, vaikka saarten välillä oli kyse pelkästään selviytymisestä.

9.5 oli ihan liikaa, 8.5 olisi ollut vaihtoehtona, vaikka liikaa sekin. Kivaa oli ja keli oli taas sama kaikille.

FIN-112 (-jouni p-)

 1. Hessu
 2. Tuomas
 3. Seppo
 4. Jape
 5. Risto K
 6. Veka
 7. Jouni H
 8. Jouni P

01.06.2023

Hessun ennusteiden mukaisesti ”paha” rintama saapuisi lähdön hetkelle. Myös lämpötila (6-9) oli sitä luokkaa, että jopa Tuomas hyväksyi päätöksen olla lähetemättä vesille.

FIN-23 Seppo

Ei tuloksia

08.06.2023

Sadepilvet väistyivät ja aurinko alkoi pilkottamaan purjeita rikatessa ja starttihetkellä aurinko jo paistoikin kunnolla. Lämmöt olivat noin +14 ja tuulta 1-6ms hieman siftailevasti.

 
Ratana kierrettiin isosaari-pikkusaari-isosaari alas poijuille ja siitä maaliin.
 
Isolta saarelta eteen päin Hessu johti kisaa Tuomaksen ja Sepon kamppaillessa lähes tulisesti 2-3 sijoituksista jonka Tuomas hoiti omiin nimiinsä.
 
Jouni P. tuli hieman perässä ja loppu joukko kävi kiivasta taistelua sijoitusten vaihtuessa aina maaliviivalle saakka.
 
Intoa olisi ollut toiseenkin lähtöön mutta se ei käynyt kun Hessun piti lähteä töihin… Ihme touhua.
Tuomas
 1. Hessu
 2. Tuomas
 3. Seppo
 4. Jouni P
 5. Risto K
 6. Jouni H
 7. Veka
 8. Risto T

15.06.2023

Helteisessä +28 säässä alkuun näytti ettei tuule juuri mitään, silti muutama innokas oli kuin ilmapallo vesille menossa😉. Pohjoistuuli 0-3ms.

Startti vasemmalta styyralla, Veka 1min ennen sai ”kovan” puuskan mutta heitti 12m2 purjeen veteen, ei sentään miestä.

Alusta lähtien Hessu keulilla pikku saarelle, Tuomas ja Veka seurasivat. JouniP oli Tuomaksen kanssa tasoissa srk-rantaan asti mutta taisi ajaa liikaa vastaiseen ja pläkään?

Pikku saarelta alatuuleen alkoi tulla puuskaa, Tuomas saavutti sen ja kovan pumpun avulla Hessun, oli 10m edellä ison saaren poijulla.

Sieltä paapparilla kryssiä kohti rannan oikeaa poijua. Hessulla tuli tekninen vika, aukesi matkalla trapan hihna (oma moka, huonosti kiinnitetty☹).

Pakko oli laskea purje veteen että sai kiinnitettyä, Tuomas karkasi hyvällä vedolla nostonarusta kiristäen. Hessu keskittyä sitten vain Vekan tuloon, veti paapuurilla

Loivaan mutta hyvällä vauhdilla, käännöksessä oli vain 10-20m jäljessä. Veka sitten styyran vieläkin loivempaan, käännöksen jälkeen yritti liikaa vastaiseen ja jäi.

Poijulta vasemmalle alatuuleen ja maaliin.

Toiseen starttiin olisi ollut aika vastaava tuuli mutta Tuomas valitti ”töitä”, eipä kuitenkaan ollut kiirettä lähteä rannasta mihinkään perheen kanssa😉.

Hessu FIN-808

 1. Tuomas
 2. Hessu
 3. Veka
 4. Risto K.
 5. Jape
 6. Jouni P.

22.06.2023

Torstai näytti heikko tuuliselta, koska matalapainetta oli ilmassa.
Juhannusviikonloppu oli edessä ja mietin tuleeko väkeä rannalle ja saadaanko tänään lähtöjä ajettua.
Niin kuin aina, tänäänkin kannatti lähteä, koska kisasta tuli vaiherikas taistelu ja oli yksi mieleenpainuvimmista. 
Koska päätettiin ajaa vain yksi lähtö, Tuomas teki normaalia pidemmän radan.
Linjalla oli seitsemän perinteistä kisaajaa, mutta yksi vakiokasvo oli poissa.
Uskon että jokaisella meistä Esan poismeno oli ajatuksissa lähdön aikana.
Keltaista jumbo FIN 888 purjetta ei näkynyt vesillä, vaikka oli täydellinen jumbo keli.
Hessu otti ohjat käsiin heti alusta ja johti kisaa lähdöstä maaliin, vaikka Seppo ja Tuomas teki kaikkensa voittaakseen. Sijoitukset vaihtelivat ja Hessu ajettiin melkein kiinni. Maalissa Hessu ykkönen Sepon ollessa toinen ja Tuomaksen oli tyytyminen kolmanteen sijaan.
Kärjen takan käytiin myös kovaa taistelua sijoituksista. Jouni P sai hyvän lähdön ja oli ajamassa karkuun neljäntenä, Vekan ja Jouni H:n seuratessa perässä. Itse jäin perän pitäjäksi tuulen dropattua ennen pikkusaarta.
Pientä virettä kuitenkin ilmaantui ja pääsin hyvin kisaan mukaan ollen saaren kierron jälkeen jo viidentenä. 
Jouni P oli kiikarissa, Veka ja Jouni H vanavedessä. Myötätuuli osuus koitui mun voitoksi tällä kertaa vaikka se ei ikinä ole ollut mun vahvuus.
Ohitin Jouni P:n ala poijulla vain jäädäkseni taas kryssillä selvästi jälkeen.
Edessä taas pitkä myötätuuli osuus, jossa laitoin kaiken likoon. En ole hetkeen pumpannut niin paljoa kun tässä kisassa ja se tuotti tulosta. Saavutin Jouni P:n enne toista ala poijua ja laskettelin sivutuulessa helpottuneena nelos sijalle.
Veka iski vielä Jouni P:n kantaan viimeisellä sivutuuli osuudella ja oli nousta vielä sijoituksen, mutta Jouni P sai puristettua viidennen sijan Vekan ollessa kuudes. Jouni H vielä hakee trimmejä purjeeseen olen kisan seitsemäs.
Jouni lähtikin kisan jälkeen vielä testaamaan kalustoa seuraavaa kisaa varten.
Melkoinen kisa saatiin aikaiseksi, pitkällä radalla oli paljon tapahtumia. Aikaa meni voittajalta yli tunti ja itseltä reilusti enemmän.
Kilpailun jälkeen pidettiin Esan muistoksi minuutin hiljainen hetki.
Monenlaisia ajatuksia pyöri mielessä, päällimmäisenä Esan aina niin positiivinen ja innostunut asenne rannalla. Fiilis oli haikea kopissa märkäpukua riisuessa yksinään, ei kuulunut kaverin tuttua höpinää kisan jälkeen.
R.I.P ja hyviä plaanikelejä ylätuulissa Esa.
 
-jape-
 1. Hessu
 2. Seppo
 3. Tuomas
 4. Jape
 5. Jouni P.
 6. Veka
 7. Jouni H.

29.06.2023

Ukonilmalla aloitettiin, joka kuitenkin pysyi harjun toisella puolella ja haihtui pois sopivasti kisan starttiin. Veka oli piirtänyt mieleisensä radan,
vekamaisen sellaisen, eikä eksymisiltä vältytty. Jouni H. johti kisaa
pikkusaarelle asti, kunnes pumppuveikkojen kapellimestari Seppo sai
vaihteen päälle ja alkoi ottaa etäisyyttä muihin, Seppo oli lisäksi
vielä onnekaskin, kun sai jostain pienen tuulenvireen kiinni
loppusuoralle muiden jäädessä isonsaaren kupeeseen totaaliseen pläkään.
Maalisuoralla Veka haistoi olemattomat tuulet parhaiten ja tuli toiseksi
Jouni P:n ja Jouni H:n seuratessa. Jape ja Joonatan kypsyivät
pumppaamiseen helteessä ja keskeyttivät.

Tuuli: shiftaili 180 astetta, lämmöt: melkein yhtä paljon

 
Jouni FIN-1001
 
 1. Seppo
 2. Veka
 3. Jouni P.
 4. Jouni H.

Jape ja Joonan keskeytti

06.07.2023

Keli oli o-2 m/s, saattoi jopa olla joissain kohdin lähes 3 m/s. Radan rakentaja Hessu teki yhden pidemmän radan, joka alkoi oikealta poijujen välistä. Lähdön jälkeen kierrettiin iso saari ja sieltä suunnistettiin pikku saarelle, jonka jälkeen jälleen iso saaren kautta pikku saarelle ja siten kohti maaliin samaan paikkaa josta lähdettiin.

Alussa Hessu otti piikkipaikan ja piti sitä vielä ison saaren matalikolle. Blini tuli ja näytti miten lauta kulkee lähes tyynessä ja hän meni menojaan muiden jäädessä vikisemään. Hessu ja Seppo väänsivät tosissaan aivan viime metreille saakka. Blinin haukan katse totesi Hessun  tullen toiseksi puolella metrillä. Jouni P. tarkkaili ja nautti olosuhteista kaikessa rauhassa.

FIN-23 Seppo

 
 1. Blini
 2. Hessu
 3. Seppo
 4. Jouni P.

13.07.2023

Klo 18 lähestyessä taivas meni pilveen, tuuli nousi ja puuskaennusteet jopa 10ms.
Ajettiin kaksi lähtöä, startti vasen- iso- pieni- vasen- oikea- vasemmalle maaliin. Tuuli lounaasta, kutakuinkin.
Seppo laittoi ekaan 8.5, muut 9.5., no puuskat totetuivat max 7ms ja muuten 1-3 eli 8.5 jäi joka suuntaan pieneksi.
Toiseen lähtöön kaikilla 9.5 ja tulojärjestys sama paitsi JH ja Seppo vaihtoivat päikseen sijoituksia. Tuomas vei molemmat erät isolla erolla ja Veka oli liikkeellä lainakalustolla.
Tokaan lähtöön puuskat hiukan laskivat.
Allekirjoittanut oli 3. molemmissa, mutta surkean pistelaskutavan vuoksi olen tuloslistalla 4.
 

-jouni p-

FIN-112
 1. Tuomas (0+0)
 2. Seppo (4+1,6)
 3. Jouni H. (1,6+4)
 4. Jouni P. (2,9+2,9)
 5. Veka (5+5)

20.07.2023

Kisaan otti osaa kahdeksan HySurfin rohkeaa rantaviihteen legendaa. Tuuli oli oikein sopiva kilpailun alkaessa, noin 3-4 metriä sekunnissa, ja puuskat ehkä n. 7 metriä sekunnissa – suunta lähes suoraan rantaan, ja ”ulapalla” näkyi jopa muutama vaahtopää.
Torstaikisassa setti ja asu on vapaa. Purjeista jotkut olivat uuden uusia, ja jotkut sitten jo hyvin palvelleita yli 20 vuotta vanhoja. Koot vaihtelivat 9.5 – 10.5 neliön paikkeilla.
Reitti oli liidulla hahmoteltu surffikopin ovessa olevaan tauluun – ja lähes perinteinen: startti Kiljavan opiston rannasta – kryssi isolle saarelle, sitten pikku saaren kierto myötäpäivään ja lähes myötätuuleen tekemään sik-sak rannan lippujen ympäri.
Starttiaika sovittiin rannalla – 16 minuuttia kelloihin, joilla sellainen sattui olemaan.

Ensimmäisessä lähdössä tuuli puhalsi hienosti, ja kaikkien startti onnistui – ei varaslähtöjä eikä kukaan molskahtanut heti lähdössä. Kryssikonkarit ”hyvillä” vetävillä purjeillaan olivat jo pikkusaarella, kun viimeisimmät pääsivät vasta isolle saarelle. Nopeimmat kiersivät radan alle 30 minuutissa, ja viimeisellä taisi mennä melkein 50 minuuttia.

Perinteisten sääntöjen mukaan toisessa lähdössä ensimmäisen lähdön 6., 7. ja 8. saavat startata 1 minuutin etumatkalle. Jouni H:n kelloasetukset taisi olla hivenen pielessä, sillä hän yritti ottaa etumatkaa reippaasti yli 60 s, mutta hänet saatiin huutamalla palaamaan starttilinjan taakse.
Tuuli oli hieman tyyntynyt, ja varmaan tästä syystä koko kisa oli paljon tasaisempi kuin ensimmäinen startti. Osittain syynä oli myös se, että jotkut antoivat tasoitusta uimalla välillä vilvoittavassa aallokossa. Jos uintipalkintoja olisi jaettu, niin parhaan uimarin palkinnon olisi saanut Jouni J. Viimeisin pulahdus oli aivan maaliviivalla, kun Risto K vanhaa Jumbo purjettaan yhtäkkiä rämisten pumpaten onnistui säikäyttämään edellään menneen Jounin niin, että tämä putosi laudalta.

Kisan jälkeen osallistujat palasivat väsyneinä rannalle ja purkivat purjelautansa. Purkamisaskareiden lomassa alkoi kuuluisa ”kisatapahtumien läpikäynti”, jolla on melkoisen legendaarinen maine. Jokainen lautailija yritti epätoivoisesti selittää, kuinka hän kaatui, kuinka hän otti väärän reitin tai kuinka taas oli joku hävinnyt/voittanut Sääksin kuuluisissa ”puuska-arpajaisissa” – tai muuten vaan ihmeteltiin maailman menoa.

Mutta lopulta kaikki olivat hyvillä mielin – tulipahan taas tehtyä hyvä kuntoilu hienon lajin parissa – ja kotimatkalla ajatukset alkoivat jo kääntyä seuraavaan torstaikisaan.
fin-220

 

-Risto K. FIN-220-

 1. Seppo (1,6+0)
 2. Hessu (0+1,6)
 3. Tuomas. (2,9+2,9)
 4. Jouni H. (6+4)
 5. Jouni P. (5+6)
 6. Jape (4+7)
 7. Risto K. (7+5)
 8. Veka (8+8)

27.07.2023

Ennusteita katsellessa päivällä näytti ennusteet 3-5metriä tuulta, joten hyvillä mielillä rantaan. 

 

Rantaan saapuessa saikin katsella omaa peilikuvaa järvestä, tuulta 0 ms.

 

Rikattiin kuitenkin, kun aina mennään.

 

Lähdön hetki lähestyi ja jostain ihmeestä se tuuli nousi ja 2 lähtöä ajettiin 3-5ms tuulessa. Kyllä ne ennustajat tietää.

 

Ensinmäisessä lähdossä lähtö vasemmalta ja kryssi pienelle saarelle sieltä isosaari ja uimarannan poijun kautta vasemmalle maaliin. 

 

Hessu ja Seppo vetivät letkaa minä perässä roikkuen ja muut hieman taaempana. Toisella halssilla katselin, että Seppo vetää pitkää linjaa mutta olikin menossa isolle saarelle. Huomasi kyllä mihin muut olivat menossa ja korjasi kurssin. Pienellä saarella oltiin samaan aikaan. Hessu maalissa 1. Ja Seppo karkasi minulta ja oli 2.

 

Rannalla Hessu omaan tyyliinsä alkoi vouhottamaan jostain varaslähdöstä, kun harmitti jäädä pakkituuliin. Ei varaslähtöjä juryn mielestä eikä toimenpiteitä. 

 

Toisessa lähdössä lähin taaempaa, että Hessu rauhoittuu ja vielä kompensaatioksi Veka tarjoili vähän puominperää takaraivoon… En onneksi pudonnut. Marssijärjestys pienelle saarelle sama, isolle saarelle mentäessä pumppailin hieman kovempaa kuin Seppo ja hiki lentäen pääsin ohi ja jatkoin vatkaamista.

 

Ohi ei Seppo enää tullut joten Hessu maalissa 1. Tuomas 2. Seppo 3. 

 

Takanani oli omat hikiset kamppailunsa, mutta valitettavasti en kerennyt kiinnittämään niihin yhtään huomiota.

 

-Tuomas FIN-666-

 1. Hessu (0+0)
 2. Tuomas (2,9+1,6)
 3. Seppo (1,6+2,9)
 4. Jouni H. (4+4)
 5. Jape (6+5)
 6. Veka (5+6)

3.08.2023

Tuuli kaakko-koillinen 0-8ms

 

Startti oikealta, vasemmalle kryssiä paapuurilla.

Lipulla ekana Hessu, Mikko, Tuomas ja Jape. Tuomas teki ekalla siivulla ”toivoset” mutta pääsi äkkiä ylös. Isäpappa teki yhdet jo ennen starttia.

Sitten alatuuleen isolle saarelle, ekana Tuomas, Hessu, Mikko ja muut jäivät ihmeen paljon! Pikku saarella Tuomas ja Hessu tasoissa, Hessulle saaren katveessa kauden ekat ”toivoset” ja Tuomas pääsi karkuun lähdettäessä kryssille. Mikko ja Jape seuraavina.

Hessu tavoitti Tuomasta srk-rannan lähellä mutta tilanne vaihteli kun tuuli ja puuskat shiftaili. Jape saavutti hyvin kun nostatti srk-rannan jälkeen rannan liki pitkälle.

Maali vasemmalla, Tuomas vähän edellä mutta Hessu saavutti. Viimeiset 20m kovaa pumppausta paapuurilla, vähän ennen linjaa shifti ja Hessu kuittasi styyralla ykköseksi! Tiukat puuska-arpajaiset😀

 

Jape johti Mikkoa mutta alkoi ennen maalia tehdä freestyle temppuja, pyöritteli purjetta pariin kertaan. Tiukkia taistoja oli kuulemma muillakin. Mikko paluu reiskaan oli yllättäjä, sai vanhan Catin ja Loft 9,5 kulkemaan hienosti!

 

Veka kirosi rannalla että ratapäällikkö pitäisi hirttää ”sieltä”. Radan muuten piirsi Tuomas;-)

 

Hessu FIN-808

 1. Hessu
 2. Tuomas
 3. Mikko
 4. Jape
 5. Jouni P.
 6. Jouni H.
 7. Risto K
 8. Risto T.
 9. Veka

10.08.2023

Ennusteet olivat taas lupaavia ja rannalle saapuessa ei tuulesta tietoakaan. Kisan aikana olosuhteet kuitenkin paranivat ja taas huononivat. Tuulta oli 1-6ms

 

Tällä kertaa ratamestarina toimi Seppo ja Vekalta sai ansaitusti palkinnoksi sika lippiksen siitä hyvästä. Lähtö oikealta josta isosaari-pikkusaari-isosaari-pikkusaari-oikealle poijun kierto ja vasemmalle maaliin. Itsellä kello näytti 10,3km matkaksi.

 

Isolle saarelle pumppailtiin ja olinkin siellä ensinmäisenä josta johdinkin melkein koko radan. Krysseillä alkoikin tuuli nousemaan ja pääsi ajamaan lenkeistä mukavasti. Viimeisellä kryssillä isolle saarelle tuuli vähän siftaili ja itse pääsin 4 halssilla. 

 

Katselin taakseni että mitähän siellä tapahtuu niin munkki Hessu teki banaani kryssin rantaapitkin ja selvisi 1 halssilla.

 

Pikkusaarelta kryssi oikealle jiippipoijulle, lenkeistä pääsin taas kryssimään ja hienosti meni kunnes tuuli loppui. Seppo hiillosti perässä ja Hessu huiteli rantojapitkin.

 

Sieltä sitten päivän toinen munkki Hessulle ja ensinmäisenä poijuille ja siitä maaliin. Seppokin pääsi ohi mutta sain kuitattua takaisin maalisuoralla.

 

Niin se 300 metrin johto voi Säkässä muuttua 100metrin tappioksi…

 

-Tuomas FIN-666-

 1. Hessu
 2. Tuomas
 3. Seppo
 4. Jouni H
 5. Risto K.
 6. Jape
 7. Veka

17.08.2023

Torstain kisat tuntuu olevan nykyisin melko pitkiä ja vähätuulisia.

Viimeviikon kisa oli sellainen, että pitkä nälkävuosikin tuntui vain aivastukselta.

Minä, joka nykyisin pääsee lähtemään minuuttia ennen muita, joutuu kuitenkin tulemaan maaliin vihon viimeisenä ja kaikki ovat jo poistuneet rannasta, paitsi Seija Lahti, joka tarjoutui kantamaan lautaa ja purjetta rannalle.

Tyyntä oli, isolla saarella pakki päälle 10 m ja pikku saari samoin. Hiki lensi niin, että laudan kansi vain ropisi. No ensiviikolla taas uudestaan ja minuuttia ennen.

Tuula ei vielä suostunut Monsteriostoksille, jos siitäkään enää olisi apua, ellei maaliintuloani tartte alkaa laskea kalenterilla eikä kellolla. Tuloksista en tiedä mitään, kun olin vihoviimeinen, saati siitä kuka kävi tiukkaa taistoa kenenkin kanssa.

-Veka-

 

Aurinko paistoi ja keli oli todella kesäinen, vaikka päivällä oli sadetta ja umpiharmaata.

Saarilla hyvää värettä, rannassa ei tuulta juuri ollut. Tuuli kävi pohjoisen ja luoteen suunnasta. 1-4m/s.

 

Radaksi ilmaantui taululle melko pitkä ja yllättäen ihan muistettavissa oleva suunnitelma, tällä kelillä ehkä liian pitkä…

Lähtö vasemman puoleisilta poijuilta, kaksi kertaa myötäpäivään ympäri iso-pieni kombinaatio, rantaan “vauhtisuoralle” ja maaliin uimarannan puolelle.

 

Jo ensimmäisellä saarten välillä Tuomas ja Hessu veti ison raon muihin. Perinteiden mukaisesti hajurako venyi pitkäksi kisan edetessä.

Hessu ja Tuomas oli maalissa paljon ennen kanssakilpailijoita. Hessulla kulki paremmin alas, eikä Tuomaksen parempi kryssi auttanut tässä kohdassa.

Pikkusaarella Risto tunnusteli evällä kivikasaa, silti Risto sai hyvän etumatkan pikkusaarelta kotiin.

Viimeiselle kääntöpoijulle saapui Risto ensin ja heti perässä Jounit melko tasoissa H ensin, tuuli oli kehno lähellä rantaa ja taisi hiukan kääntyäkin.

Sijat 3-5  vaihtuivat täysin loppusuoralla ja järjestys ratkesi vasta 2 metriä ennen maalia.

-Jouni P.-

 1. Hessu
 2. Tuomas
 3. Jouni P.
 4. Risto K.
 5. Jouni H.
 6. Veka
 7. Jape DNF
 8. Seija DNF

24.08.2023

 

Taas oli Torstai toivoa täynnä, koska sääennusteet eivät näyttäneet suotuisilta purjelautailulle.

Muutamat olivat jo heittämässä pyyhettä kehään, eikä rannalla ollut ruuhkaa sinne saapuessani.

Torstaisin kisataan joka tapauksessa, sen olen oppinut näiden vuosien aikana.

Kilpailuvietti voittaa useimmiten eikä ole varaa jäädä pois jos meinaa saada pokaalin.

Keli näytti perus säkältä, tuulta 1-2 m/s ja suunta hyvä etelä-lounas, joten ei muuta kuin rikaamaan.

Porukkaa alkoi saapua rantaan ja lopulta oli seitsemän purjetta lähtölinjalla.

Ratamestarina toimi tällä kertaa Jouni P, joka pääsi nyt ensimmäistä kertaa toteuttamaan itseään liitutaululla.

Aika uniikki rata saatiinkin, pari kertaa ison saaren ympäri rannan kautta kiertäen.

Yksi vähän pidempi startti, niin kuin on viimeaikoina ollut tapana kevyessä kelissä.

Pitkä siitä tulikin tuulen himmaillessa pikku hiljaa totuttuun tapaan.

Tuomas vei voiton noin 1,5 h pumppailun jälkeen, huippunopeuden ollessa 9 m/s

Tilanteet vaihteli radalla, suuria eroja syntyi huonon reitinvalinnan johdosta välittömästi.

Jouni P tykästyi piirtämäänsä rataan ja jäi katselemaan auringonlaskua ison saaren kulmille.

Hymyssä suin saapui rantaan, niin kuin aina.

Risto K sai tarpeekseen ensimmäisen saarenkierron jälkeen ja päätti pakata kamat.

Hessu saapui kuin saapuikin rantaan vaikka oli jo jäämässä kotiin, palkintona toinen sija.

Seppo, teki harvinaisen uimareissun ja pääsin jo aivan kantaan, mutta kokemus vei voiton tälläkin kertaa.

Seppo kolmas ja minä neljäs jääden lopuksi selkeästi taakse.

Jouni P purjehti viidenneksi ja Risto varmisti itselleen seuraavaan starttiin paalupaikan ollessaan kuudes.

Kesän ehdoton piristys on ollut Seija Lahti joka uutena seuran jäsenenä, mutta muuten kokeneena surffarina on leiriytynyt sääksiin.

Seija kisaa muiden mukana Winsurfer kalustolla ja oli tälläkin kertaa lähtölinjalla kiertäen saaren ainakin kertaalleen.

Ensi viikolla nähdään kuka seuraavaksi saa päähänsä sikalippiksen ja piirtää unelmien radan liitutaululle.

-jape-

 

Hessun kommentti

Piti mennä kun Tuomas meni. Ei ukkosta, ei satanut 0-2ms sw-w.

 JouniP ratamestari. RistoK keskeytys. Mulla meni 1h23min, JouniP 15-20min lisää, sai maistaa omaa lääkettään. Veka ois tykänny ja kehunut ratapäällikön maasta taivaaseen

 1. Tuomas
 2. Hessu
 3. Seppo
 4. Jape
 5. Jouni P.
 6. Risto K. DNF
 7. Seija DNF

31.08.2023

Kauden toiseksi viimeinen viikkokisa suoritettiin perinteisesti paikka paikoin lähes tyynen järven pintaa rikkomalla. Kuusi urheaa seuran jäsentä saapui laittamaan hullut järjestykseen.

Radan suunnitteli Jape, jota kukaan ei moittinut eli sikalippistä tällä kertaa ei jaettu.

Oikealta startti, iso saari, pikku saari, jolta vasemmalle poijulle sitten oikealle ja maaliin vasemmalle pojulle. Kaksi starttia suunniteltiin ja ne toteutuivatkin.

Ekan startin tuuli oli hyvin hyvin kevyt ja siftaileva, kuten yleensäkin Säkässä tuulella on tapana käyttäytyä.

Toisen startin tuuli olikin jo puolet voimakkaampi eli noin 2-4 m/s etelä-kaakon suunnalta.

Kisasta ei paljoa jälkipolville jää kerrottavaa muuta kuin, että kahden startin kokonaismatka oli noin 13,7 km ja aikaa kului tunti 15 minuuttia. 2-3 ja 5-6 sijat vaihtuivat toisen startin jälkeen lopputuloksissa. Minun purje dippasi kolme kertaa käännöksissä kun tuo vasen takajalka ei tahdo pysyä mukana. Kalatkin taisi kaikota lähistöltä kun suusta tuli muutama sensuroimaton sana.

Tuomas teki vakuuttavan suorituksen ja voitti molemmat startit reilusti. Hessu oli sitä mieltä, että Tuomaksella kävi taas munkki reitin valintojen suhteen, selitys sekin.

Jounit, minä ja Hessu saimme aikaiseksi pientä keskinäisen kisailun tapaista tunnelmaa, kun samaan aikaan surffauksen kolme peruskurssilaista kiersivät Mikon johdolla isoa saarta.

Aina kannattaa lähteä sillä tämähän on Vekan sanoin Suomen (sensuroitu). kisa.

FIN-23 -Seppo

 1. Tuomas (0+0)
 2. Seppo (2,9+1,6)
 3. Hessu (1,6+2,9)
 4. Jape (4+4)
 5. Jouni H (6+5)
 6. Jouni P (5+6)

07.09.2023

Motivaationi oli täysin hukassa kahden viikon takaiskujen jäljiltä Olo oli kuin sontakuskilla, joka heittäessään lastia lapiollisen ulos luukusta, satsi osui luukunpieliin, ja suurin osa roiskahti silmille. Voimakastahtoinen valmentajani, joka sattumalta asustelee samassa taloudessa kanssani, sai kun saikin painostettua minut lähtemään kauden viimeiseen kisaan. No siellä rannalla olivat purjeet jo valmiiksi rikattuna Seppo, Jape, ja Jouni H, vaikka kello oli vielä tuskin neljää. Hyvä että innokkuus kestää koko kauden.

Ratamestari Tuomas, saavuttuaan paikalle, veti sikalippiksen päähänsä ja piirsi radan, joka äkkiä katsottuna muistutti miehen sukuelintä 45 asteen erektiossa.
Startti tapahtui ja kärkeen säntäsi Ripa, joka usein ennenkin on ollut etenkin krysseillä pitelemätön, mutta jo pikkusaarelle tultaessa, oli kärki vaihtunut sukupolvea nuorempaan Toivoseen. Kun Hessu oli poissa, jo varmistettuaan niukan voiton, oli Tuomas aivan omaa luokkaansa. Sieltä pikkusaarelta maaliintulo olikin jännittävä, kun nipussa olivat Jouni H, Jouni P, Veka, ja uimaseuran naruista selvinnyt Seppo. 
Yritin peitellä Jouni H:ta, ja yrittää yläkautta ohi, mutta vanha kehäkettu pysyi valppaana ja nosti aina, sen verran, että jäin takaa tulevan Sepon pakkituuliin.
Yritin alakautta, mutta tuossa kelissä yritys oli tuhoontuomittu. Sitten aloin pumpata niin kovaa, että peräsuoleni heilui ulkona kuin oravanhäntä ja onnistuin saavuttamaan hiukan Jouni P:tä, mutta matka loppui kesken.
Kotiin tultaessa keittelin valmentajalleni hyvästä kannustuksesta Mumbakaakaon ja itselleni saman, mutta Lumu-etuliitteellä.
Kiitokset kaikille kuluneesta niinkuin entinen poika sanoi ilotalosta palatessaan.
 
Son moro sanoi Veka
 1. Tuomas
 2. Seppo
 3. Jouni H
 4. Jouni P
 5. Ripa
 6. Veka
 7. Jape
 8. Seija

Scroll to Top